Det är aldrig trevligt när det är dags att ta hand om ett dödsbo efter en nära och kär person. Du vet inte riktigt vad som ska göras eller i vilken ände du ska börja. Speciellt när det är viktigt att du får tid att kunna bearbeta din sorg, samtidigt som det praktiska hade behövs tas hand om. Då finns det hjälp att få för dig som vill ha det av företag som har kunskap om detta.

Genom att anlita speciella företag som är vana vid att ta hand om dödsbon, som exempelvis efter en begravning i Göteborg eller var du än befinner sig i Sverige, får du smidigt hjälp. Det finns även auktionsfirmor som har erfarenhet av att ta hand om allt det praktiska vid ett dödsbo.

Firmorna tar hand om allt från städningen till själva auktionen av dödsboet. Företaget kommer gör en värdering av dödsboet och ser efter om det finns något av värde bland sakerna och ger därefter en offert på allt det du efterfrågat och vilka önskemål du hade. Allt detta görs utan att det behöver kosta en enda krona, vilket gör att du slipper tänka på den kostnaden.

Värderingarna är en stor hjälp på vägen om du inte vet riktigt vad som behöver göras, utan du blir erbjuden en helhetslösning. I helhetslösningen kan det ingå allt från att tömma bostaden och sortera det som är värt att sälja på auktion eller loppis, städar och transporterar, till att kontakta en mäklare för att sälja hemmet.

Detta gör det möjligt att du kan sörja i lugn och ro, utan att bekymra dig alla de praktiska detaljer som du egentligen inte vill ta itu med, men hade behövt. Firmorna har oftast stor erfarenhet av denna typ av uppdrag och gör att du kan tryggt och säkert överlämna allt till dem.

Ett tips om du är det minsta lilla osäker på vilket företag du vill anlita: hör efter bland vänner och bekanta vilka firma eller auktionshus som de har anlitat och varit nöjda med.