Det finns vissa saker du kan göra för att förbättra din chanser för att göra fynd. Då är det vissa saker du bör ha i åtanken.

Dessa är:

Visning

Innan en auktion börjar är det alltid en visning där du och andra budgivare får möjligheten att titta närmare på prylarna som ska säljas. Detta ger dig möjligheten att se om du hittar stämplar och andra saker som ger dig ett litet hum om vad föremålet är värt. På så vis kan du redan på visningen bestämma dig för vilka prylar du vill lägga bud på.

Lägga bud

Det är auktionsförrättaren som sköter och ropar ut alla saker som är till försäljning och tar emot alla bud. När du ska lägga ett bud, måste du göra det tydligt genom att ropa högt eller visa med en gest eller en budgivningsskylt med ett nummer som du har fått när du registrerade dig. På detta sätt ser förrättaren att du lägger ett bud.

Har du inte möjlighet att vara på plats går det oftast att med hjälp av ombud som är på plats eller via telefon, lägga ett bud. Dessutom kan du alltid lämna in ett skriftligt bud som auktionsförrättaren tar hänsyn till.

Avgifter

Det tillkommer alltid någon typ av avgift för de föremål som du har köpt på auktionen, som till exempel slagavgift och inropsavgift. Därför kan de vara av stor fördel att kontrollera vilka avgifter som tillkommer innan du lägger ett bud, för att kunna räkna med dessa i din budbudget.

Tips!

Du kan tänka på att oftast i början av auktionen är föremålen billigare, detta för att folk inte har hunnit bli ”varma i kläderna” så att säga och på så vis kan du kanske göra fina fynd. Detsamma kan ske mot slutet när folk har tröttnat och gått hem.

Möbler som är otympliga och svåra att frakta, kan du oftast få för en billig peng.

Köp bara sådant som du verkligen vill ha!