För dig som aldrig har haft eller anordnat en loppis kan det vara nyttigt att få lite tips att utgå ifrån. Detta för att slippa onödiga bekymmer och för att hitta dina köpare som kan fynda bland dina prylar.

Förberedd

Var förberedd med bord och stolar, extra påsar eller kassar, tidningspapper och framför allt växelpengar. Eventuellt kan du prismärka dina saker, tänk då på att ha en prutmån så att köpare kan få lov att pruta. Det gör att både du och den som handlar blir nöjd!

Det hålls loppis i alla väder och naturligtvis är solsken och värme det bästa, men det kan hända att det kommer en skur. Se därför till att vara förberedd för detta. Ha en tak som skyddar dina saker och samtidigt dina köpare. Även om solen skiner kan det vara skönt med skugga.

Rätt tid

När det är dags för loppisen, kom i tid, så att du hinner packa upp det mesta i alla fall. Lägg saker och häng kläder snyggt, för då ser det prydligt ut och ger intryck av att du är seriös. En av de viktigaste anledningarna att komma i tid är att du har chansen att välja en plats som passar dig och gör att inte besökarna missar dig.

Mat och dryck

Se till att ha tillräckligt med mat och dricka med dig, för förhoppningsvis hinner du inte gå iväg för att köpa mat eller dryck. Då är det bra att kunna ta sig en bit mellan dina kunder.

Sällskap

Ett bra tips är om du och en kompis ska sälja saker, men var för sig, är att ni ställer er vid sidan av varandra. Det är bra om du skulle gå på toaletten eller något liknande. Då kan din kompis passa och sälja dina prylar när du är borta eller tvärtom. Dessutom har du någon att prata med mellan era loppisbesökare!