Alla vet egentligen vad en loppmarknad är för något. Det är ett ställe där du kan hitta begagnade föremål av olika kvalitet, men det du kanske inte visste är att det finns olika typer av loppisar. Det gör att förutsättningarna för dig som handlar på loppisarna kan skilja sig lite åt. Inget större, men det kan vara bra att veta i alla fall.

Loppis som återkommer

Det är en loppis som en förening eller idrottsklubb anordnar en gång per år. De har tagit emot prylar som människor har skänkt, så som exempelvis möbler, kläder och andra föremål istället för att slänga dem. De pengar som föreningen eller klubben får in, går till dem och används till något som de behöver. Allt arbete sker ideellt.

Hyra bord

På vissa loppisar som anordnas allt från en dag per år till varje helg, går det att hyra in sig på ett bord där du kan sälja dina egna saker som du inte vill ha, samtidigt som du kan tjäna en hacka på dina ratade prylar. Dessa loppisar brukar hållas i idrottshallar, parkeringsgarage eller någon offentlig lokal.

Bakluckeloppis

En bakluckeloppis är precis som det låter. Du säljer dina föremål från bakluckan av din bil. Du bokar in en plats på en parkering, för att sedan öppna bakluckan och plocka fram de saker som du har till försäljning och hoppas att någon kommer att köpa dem.

Välgörenhet

Det finns vissa fasta loppmarknader som välgörenhetsorganisationer har och de har lokaler över hela Sverige, till exempel Myrorna, Erikshjälpen och Röda Korset. De pengarna går till att hjälpa andra människor världen över.

Garageloppis

Garageloppis är det som är vanligt för dig som vill sälja dina egna prylar på egen hand och hemifrån. Det kan röra sig om allt från en dag till en viss tidsperiod.

Dessa loppisar är bara ett fåtal av de olika typer det finns ute i landet, men har gemensamt att ta till vara på ratade föremål, för att någon annan ska göra ett fynd!